maanantai 5. lokakuuta 2009

Nokkoskeitto

Maukasta lähiruokaa!



Nokkoskeitto:

1,2l vettä
kasvisliemikuutio
1 purjo
6 perunaa
n.0,5dl ryöpättyjä nokkosia
2dl kaura/soijakermaa

1. Laita vesi kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio.
2. Kuori perunat sekä purjo, pilko ne ja laita kiehumaan.
3. Huuhdo nokkoset ja ryöppää ne erikseen.(Käytä vain puhtailta paikoilta poimittuja nokkosia. Vanhemmista kasveista käytetään vain lehdet, nuoret kasvit käyvät kokonaisina.)
4. Kun perunat ja purjo ovat kypsiä, lisätään joukkoon nokkonen.
5. Soseuta sauvasekoittimella.
6. Lisää kerma sekoittaen.

  • Ripottele valmiin keiton päälle persiljaa ja paahdettuja auringonkukansiemeniä.

Sydämellisesti;

Katariina Nokkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.